Concert nº3- EL VIOLÍ ROMÀNTIC

Iana Capçalera 1

Lana Trotovsek, violí

La violinista de renom internacional, Lana Trotovsek, descrita per Washington Post com “radiant” va fer el seu debut amb la Mariinsky Theatre Orchestra sota la batuta del prestigiós director Valery Gergiev al 2012. Ha interpretat en dues ocasions, juntament amb Yuri Bashmet, i, acompanyats per Moscow Soloists, la Simfonia Concertante de Mozart. Recentment ha debutat com a solista amb la London Symphony Orchestra, sota la batuta de Gianandrea Noseda.

Trotovsek ha tocat al Wigmore Hall, Konzerthaus de Viena, Teatre la Fenice de Venecia, Concertgebouw de Amsterdam, Muziekgebouw Frits Phillips de Eindhoven entre altres sales importants d’Europa, Xina, la Península Aràbica i en Estats Units.

Les seves interpretacions han sigut retransmeses a la BBC Radio 3, Arte TV (France) i RTV (Eslovenia). Lana ha gravat per Meridian, Signum, Champs Hill i Hedone records.

Entre els seus compromisos recents destaquen un recital all Wigmore Hall de Londres, interpretar el Concert de Tchaikovsky amb la RTV Symphony Orchestra i George Pehlivanian, el Concert de Tchaikovsky amb la Sarajevo Philharmonic i Uros Lajovic, el Concert de Brahms amb la Kalamazoo Symphony Orchestra, Michigan (USA), el Concert de Beethoven amb Zagreb Philharmonic en el Lisinski Hall amb Hans Graf i el Concert de Mendelssohn amb la Chamber Orchestra of Philadelphia a USA.

Lana toca un violí Pietro Antonio dalla Costa de 1750.

 

Maria Canyigueral,piano

Maria Canyigueral, nascuda a Girona, estudià al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Michel Wagemans i amplià els seus estudis amb André de Groote a Brussel·les i Nino Kereselidze a Madrid. Posteriorment es trasllada a Londres, ciutat a on resideix actualment, i becada per la Fundació Agustí Pedro Pons cursa un Master of Arts in Performance a la Royal Academy of Music sota la tutela de Sulamita Aronovsky, que finalitza al 2013 obtenint el Dorothy Bryant Award.

Ha tocat com a solista o en música de cambra en sales importants, incloent “la Sala dels Miralls” del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Auditori de la Pedrera, l’Auditori Caixa Fòrum, St Martin in the Fields i St. James’s Piccadilly de Londres, la Fundación Juan March de Madrid, entre d’altres. Ha tocat en reconeguts festivals com el Festival Mas i Mas, Iberian Latin American Music Society de Londres, entre molts altres. Algunes de les seves interpretacions han estat enregistrades per ràdio Catalunya Música, BTV i UPV-RTV.

Premiada en concursos internacionals; Al 2010 va ser finalista del XII Concours International d’Ille de France, al 2012 va obtenir el segon premi al Wifrid Parry Prize de Londres juntament amb la violinista Marisol Lee, Max Pirani Trio Prize amb Ianthe Ensemble al 2013 i al 2014 el segon premi al “Concurso Internacional de Música de Cámara Antón García Abril” de Granada juntament amb el viol·loncelista Alex Rolton.

 

PROGRAMA

G.FINZI

Elegy 22

C.FRANCK

Sonata per violí i piano en La Major M.8

Allegretto ben moderato

Allegro

Recitativo-Fantasia

Allegretto poco mosso

 L.M. SKERJANC

Intermezzo Romantique

E.GRANADOS

Sonata per violí i piano H.127

I. FROLOV

Fantasia sobre temes de Porgy & Bess de Gershwin

Empreses col·laboradores