CONCERT N. 2 – LA FLAUTA D’OR

Claudi Arimany, flauta
Pedro Rodríguez, piano

ESGLÉSIA DE SANT PERE, BESALÚ
Diumenge, 5 de maig de 2024, a les 19h.

PROGRAMA

Wofgang Amadeus Mozart
Sonata KV. 305 en La Major 
I. Allegro di molto
II. Tema con variazioni
III. Andante grazioso  
                                                                          

Georges BIZET
Intermezzo de l’òpera “Carmen”
Menuett de ”L’Arlésienne”

Robert Schumann
Adagio i Allegro Op. 70

Ludwig van Beethoven
Variacions sobre una cançó popular tirolesa, Op. 107 No. 5

……………………………………..

Ennio Morricone
Dos temes de pel·lícules
“Cinema Paradiso”
“The Mission”

César Franck
Sonata en La Major
I. Allegretto ben moderato
II. Allegro molto
III. Recitativo fantasia
IV. Allegretto poco mosso


CLAUDI ARIMANY, flauta
“Claudi Arimany és, en la meva opinió, un dels millors flautistes de la seva generació. És un d’aquells virtuosos que posen la tècnica, la sonoritat  i els colors del fraseig al servei de la musicalitat i la sensibilitat, cosa que no està en mà de molts”. – Jean-Pierre Rampal

Claudi Arimany va néixer a Granollers (Barcelona). És considerat un dels solistes catalans de més prestigi amb una important trajectòria de gran projecció internacional.

Ha actuat sempre com a solista, juntament amb artistes de la talla de J.P.Rampal, M.Maisky, M.Nordmann, F.Ayo, N.Zabaleta, V.dels Àngels, C.Orbelian, V.Pikaisen, M.Larrieu, J.Suk, A.Nicolet, J.J.Kantorov, A. Marion, C.Scimone, P.Lukas Graf, Cuartet Borodin, etc., essent convidat per les més importants orquestres tals com l’English Chamber Orchestra, Berlin Philarmonic Ch. Orchestra, Wiener Hofburg Orchestra, China National Symphony Orchestra, Philarmonia Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, Ensemble Orchestral de París, Solistes de Zagreb, Orq. Bach de Munich, Orquestra Simfònica de Praga (FOK), Orchestra Internazionale d´Italia, Moscow Chamber Orchestra, Stuttgarter Kammerorchester, Amadeus Chamber Orchestra, The Sofia Philharmonic,  Prague Chamber Orchestra, Berliner Kammerorchester,  European Union Chamber Orchestra, I Virtuosi Italiani, Münchner Kammerphilharmonie i la Filharmònica Txeca entre moltes d’altres.

Claudi Arimany ha ofert concerts a practicament tots els països d’Europa, i també a Rússia, Estats Units, Canadà, Brasil, Israel, Liban, Kazakhistan, Thailandia,  Xina, Japó, etc., actuant a importants auditoris com ara el Chicago Simphony Hall, Washington Library of Congres, Carnegie Hall  de Nova York, Boston Simphony Hall, Concertgebouw d´Amsterdam, Wellington de Londres, Beethoven House de Bonn, Franz Liszt Academy de Budapest, Teatro Real i Auditorio Nacional de Madrid, Chopin Auditorium  de Varsovia, Hofburg Redoutensaal, Konzerthaus i Muskverein de Viena, Beijing National Concert Hall de Pekin, Hollywood Bowl de Los Angeles, Txaikowsky Hall de Moscou, Rudolfinum i Smetana Hall de Praga, Gasteig i Herkules Saal de Munich, Kolarak de Belgrad, Lieder halle de Stuttgart,  Théâtre Champs Elysées, Salle Pleyel i Salle Gaveau de París o el Suntory Hall i el Bunka Kay Kan de Tòquio.

Claudi Arimany utilitza en els seus concerts l’emblemàtica flauta d’or W.S. Haynes que havia estat de J.P.Rampal.

“Claudi Arimany posseeix un so bellíssim i una resplendent personalitat com a intèrpret. Va tocar a la Boston Simphony Hall amb autèntica passió i grandesa” – The Boston Globe – USA Richard Dyer

PEDRO JOSÉ RODRÍGUEZ LARRAÑAGA, piano
Natural de Sant Sebastià, obtè el títol superior de piano, clavecí i música de cambra en el conservatori de dita ciutat amb excel.lents qualificacions i varis premis d’honor. Van ser professors seus Mª Teresa Garcia Piudo, Mª Jesús Fagoaga, Jesús González i Loreto F. Imaz, i també va rebre classes de Pedro Espinosa i Françoise Doué.

Completa la seva formaciò amb cursos de piano (Dimitri Bashkirov, Manuel Carra, Fausto Zadra, Ana Guijarro, Rita Wagner i Ferenc Rados), pianista acompanyant (Miguel Zanetti i Félix Lavilla), clavecí (Jacques Ogg, Michael Bëhringer, Mar Tejadas, Jan Willen Jansen, Christine Whiffen i Arthur Haas) i música de cambra (Bruno Canino, Trio Mompou i Marta Gulyas).

Col·labora amb diverses orquestres: OSE (Sinfónica de Euskadi, on ha ofert nombrosos recitals en les seves “Matinées de Miramón”), OSN (Sinfónica de Navarra, en la qual ha interpretat com a solista concerts de Mozart, Beethoven i Ravel), OEX (Orquesta de Extremadura), BOS (Sinfónica de Bilbao) i EGO (Joven Orquesta de Euskalherria).

Ha actuat a Alemanya (Berlín, Heildelberg, Honhardt, Stuttgart), França (Douai, St. Jean -de -Luz, Cagnotte, Mauleon), Andorra (Festival Internacional Narciso Yepes), Anglaterra (Londres), Martinica, Italia (Sanremo), Territoris Palestins (Betlem), Madrid (sala de cámara del Auditorio Nacional, Palacio Municipal de Congresos, Centro Cultural de la Villa, Auditorio Conde -Duque), El Escorial, Festivales de Navarra, sociedades filarmónicas de Pamplona i Pontevedra, Santander, Logroño, Osca, Segovia, Quintanar de la Orden, Almería, Cádiz, Sevilla, Jaca, Auditorio de Zaragoza, Auditorio de Tenerife, Bilbao, Vitoria, Girona, Figueres, Terrassa, Nájera, programes de la Diputación Fora y del Gobierno de Navarra.

En recitals ha acompanyat a cantants com Ainhoa Arteta, Maite Beaumont, Maria Belcheva, Marcin Bronikowski, Claudia Codreanu, Caterina Costea, Luis Dámaso, etc.